Sajtótájékoztató keretében számoltak be a legnagyobb és legnívósabb felvidéki népművészeti fesztivál szervezési menetéről Zselízen. Az immár 52. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál két éve költözött vissza eredeti helyére, a Garam mentére, a festői környezetű zselízi Esterházy-parkba. Időpont: 2018. június 8–10. 

A fesztivált a szervezők elképzelése szerint idén is a szakmai igényesség és a grandiózusság fémjelzi majd. Sokatmondó számadat már az is, hogy a színpadra lépők száma a három nap alatt meghaladja az ezret. A fő szervezési feladatokat a Csemadok zselízi alapszervezete és annak két prominens tagja, Juhász Sándor és neje Eszter látja el, de számtalan szervezet és szakember kapcsolódik be a munkálatokba. A városvezetés, akárcsak az előző években, idén is társszervezője az eseménynek.

Az igényes nagyszínpadi műsorok mellett idén is lesz számos kísérő program, hogy mindenki megtalálja a számára legvonzóbbat. Lesz gyermekvilág, pajtamulatság, táncház, borutca, gasztroudvar, kézműves kirakodóvásár. Ellenben a szakmai konferencia elmarad, a tavalyihoz hasonló tanácskozásnak idén ugyanis a másik prominens népművészeti kultikus hely, Gombaszög ad otthont.

További részletes információk a Felvidék.ma portálon olvashatóak.