A kulturális közösségfejlesztés gyakorlata (blended) 30+30 órás képzés indul ősszel, három helyszínen

Képzési azonosító: 39795/2018/KOZMUVFO

Ingyenes közösségfejlesztő gyakorlati képzés indul kulturális szakemberek részére a Cselekvő közösségek (EFOP 1.3.1-15-2016-00001) projekt keretein belül az NMI Művelődési Intézet szervezésében.
A képzés elindítását 2018 szeptemberében és októberében 3 helyszínen tervezzük. A képzés 30+30 órás, 4 oktatási napot (30 kontaktóra) foglal magába. A további 30 óra anyagát e-learning formájában sajátíthatják el a résztvevők, akik az elektronikus oktatási anyagok mellett szállást és étkezést is térítésmentesen kapnak. A várható csoportlétszám 15-25 fő képzésenként.

A képzések várható helyszínei és időpontjai (helyszínenként összesen 4 nap):

Kecskemét: 2018. szeptember vége vagy október

Szombathely: 2018. szeptember vége vagy október

Miskolc: 2018. október 2–3. és 2018. október 16–17.

A képzés megfelel a TOP-5.3.1-16 és a TOP-6.9.2-16 Helyi identitás és kohézió erősítése című pályázat kedvezményezettjei számára a pályázati felhívás 3.4.1.1. B/f. pontja szerinti képzési kötelezettség előírásának. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Cselekvő közösségek projekt a fenti TOP konstrukciók valamelyikében támogatott település/településrész esetében 1 fő kulturális szakember képzését tudja térítésmentesen biztosítani.

Résztvevők köre:
A „Kulturális közösségfejlesztés gyakorlata” 30+30 órás közművelődési szakmai továbbképzésen a Közép-magyarországi régión kívül működő kulturális intézményben – közösségi művelődési, könyvtári, múzeumi, valamint összevont intézményekben – vagy kulturális civil szervezetben dolgozó, minimum érettségivel és középfokú szakirányú végzettséggel, valamint legalább kétéves igazolt szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek vehetnek részt.

A képzés során a résztvevők megismerkednek a Cselekvő közösségek (EFOP 1.3.1-15-2016-00001) projekt céljaival és eredményeivel, képessé válnak a kulturális partnerség, a közösségfejlesztés és a kulturális intézményeket célzó fejlesztési folyamatok generálására, jártassá válnak a társadalmasított intézményi modellek és az esélyegyenlőségi modellek alkalmazásában, elsajátítják az intézményi önkéntesség támogatásának módszereit. Megismerik, és a gyakorlatban is hasznosítani tudják a közösségi részvétel lépéseit, a Stakeholder elemzést és a változásmenedzsmentet. A képzés tanúsítvánnyal zárul. 

Jelentkezéshez kérjük, kattintson a kiválasztott képzési helyszínre:

Kecskemét

Szombathely

Miskolc

A kérdőív kitöltésével az aktuális képzés indulását megelőző 4. munkanap 12.00 óráig jelezheti részvételi szándékát!

A képzéssel kapcsolatos bővebb információ kérhető: Csonka Vivien oktatásszervező munkatárs, csonka.vivien@nminkft.hu, Rocskár Vivien képzési asszisztens, rocskar.vivien@nminkft.hu