A Zsolnay Örökségkezelő az ország legnagyobb kulturális holdingjaként évente kb. 2500 eseményt szervez Pécsett, amelyek dokumentálására kiemelt figyelmet fordít. Ennek mentén a szervezet a fiatal tehetségek támogatása érdekében elindítja a Zsolnay Fotódokumentációs ösztöndíj pályázatát. A pályázatokat 2018. november 25-ig várják.

Az egyéves, 2019-re szóló ösztöndíj célja, hogy a Zsolnay Örökségkezelőről minél teljesebb képet mutassanak be az elkészült fotók, legyen szó akár a sokszínű programokról akár a turisztikai látnivalókról. A cég állandó fotósainak munkáját segítve az ösztöndíjas képei bepillantást engednek a ZSÖK műhelyeinek belső életébe és kordokumentumként bemutatják a legfontosabb aktuális eseményeket. Szerepel továbbá a feladatok között tárgy- és portréfotózás a Zsolnay Negyed műtermében, részvétel imázs-, marketing- és reklámfotózásokon, valamint épületfotózások.

A társaság ezt a programot azzal a céllal hozta létre, hogy ápolja a pécsi fotós hagyományokat, és lehetőséget adjon az ösztöndíj programban résztvevő pályakezdő fotósoknak, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. intézményeiben, épületeiben, hogy olyan helyszíneken, rendezvényeken tudjanak fotózni, ahová civilként nem juthatnak be.

Nem elsősorban anyagi, hanem inkább erkölcsi, szakmai támogatást szeretnének nyújtani nekik azzal, hogy olyan fotós anyagok készüljenek, amik a jövőjük szempontjából meghatározóak lehetnek, és olyan portfólióval rendelkezzenek, amivel el tudnak indulni a pályán.

További részletes információk a Zsolnay Fotódokumentációs Ösztöndíj honlapján olvashatóak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.