Az animációs világ figyelő tekintete idén nyáron is Bács-Kiskun megye fővárosára irányul, hiszen immár tizennegyedik alkalommal rendezik itt meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF), emellett az Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztiválnak is 11. alkalommal lesz házigazdája. Az esemény díszvendége ezúttal Afrika lesz, amely előreláthatóan 14 országból állítja össze filmkínálatát.

Az ötnapos rendezvény június 19-23. között ugyancsak programdömpinggel várja a hazai és külföldi szakembereket, valamint az érdeklődőket. A KAFF különlegessége, hogy a teljes magyar animációs szakma eredményeit számba veszi és láthatóvá teszi, mivel arra a világ bármely pontján élő magyar alkotó benevezhet. Az európai versenyben pedig az egész estés animációs filmek, televíziós speciálok és sorozatok indulhatnak.

A külföldiek március 4-ig, a magyarok március 18-ig nevezhetnek, hogy az előzsűrizés áprilisban megtörténhessen. Az online nevezési lap a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál honlapján elérhető.

Bővebb információ a KAFF honlapján…