A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben 2019. április 5-e és 14-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozóját.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 24. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2019. március 4.

Jelentkezni online felületen ide kattintva, vagy a csatolmányban található jól megszokott jelentkezési lapot (csatolt fájl, lent) kitöltve lehet. A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl, lent). A találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet: Raffai T. Ágnesnél a 069/33-66-065-ös vagy a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org villámpostacímen.

Díjak:

A találkozónak két fődíja a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért, a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek, a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek, a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának, a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának, a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért, és a Közönségdíj.

Forrás: VMMI