Mint az elmúlt években, idén is kiemelt érdeklődés övezi a Közösségek Hete rendezvénysorozatot. Mutatja ezt a máris nagyszámú regisztráció, amely Soprontól Hódmezővásárhelyig, Bodrogolaszitól Murakeresztúrig ezidáig érkezett az ország minden szegletéből. A május 6-12 között megrendezésre kerülő programsorozatra április 12-ig lehet regisztrálni.

A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, s a közösségi kezdeményezések erejét, a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánja láthatóvá tenni. Továbbá a Közösségek Hete kiemelt célja a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.

Különösen fontos az esélyegyenlőség elősegítése, ezért idei mottónkkal -„Adj esélyt…!” – olyan közösségeket is szeretnénk megszólítani, akik úgy érzik,  hátrányos megkülönböztetés éri őket, és közösséget alapítottak annak érdekében, hogy együtt küzdjenek meg a felmerülő nehézségekkel. Számos olyan közösség is működik az országban, amelyeknek célja a hátrányos, vagy nehéz élethelyzetben lévők segítése, támogatása. Kérjük, csatlakozzanak a Közösségek Hetéhez, mutassák meg, hogy mindenki értékes, megérdemli a figyelmet, törődést!  Kérjük a csatlakozókat, köztük a kulturális intézményeket, hogy bátorítsák a náluk működő közösségeket a bemutatkozásra!

Bővebb információ

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.