A „Joy of Europe” elnevezésű 21. Nemzetközi Ifjúsági Rajzi és Festészeti Versenyt idén is megrendezi a Kultúra és a Gyermekek Kulturális Központjának Belgrádi Titkársága. A verseny öt korcsoport jelentkezését várja, mely a 4 és 18 év közötti tehetséges fiatal művészeket célozza meg. Jelentkezési határidő: 2019. július 1.

Jelentkezhetnek egyének, iskolák, gyermekek kulturális központjai, valamint gyermekintézmények és társulatok is. A versenyre benyújtható művek témája bármi lehet. Egyének akár három különböző technikával készített művet is benyújthatnak, társulatok, intézmények pedig akár 20 különböző alkotó munkáját. Minden kategória győztesét meghívják Belgrádba a 2019. október 2–5. közötti időszakra.

A kiállítás ünnepélyes megnyitására és a díjátadásra október 2-án kerül sor. A szervezők a szállás költségeit vállalják, viszont az utazást a díjazottaknak kell fedezniük. A versenynek a Gyermekek Kulturális Központjának Galériája ad helyszínt, jelentkezni a világ bármely részéről lehet, a benyújtási határidő 2019. július 1.

Felhívás (angol nyelvű)