A Hangfoglaló Program két nyílt és két meghívásos pályázatának eredményei váltak hatályossá a napokban. A Nemzeti Kulturális Alap honlapján elérhető döntések azt mutatják, hogy a Hangfoglaló Kollégium közel 50 millió forint odaítéléséről döntött március elején.

A Kollégium döntéseit az NKA elnöki tisztségét is betöltő emberi erőforrások minisztere április elején jóváhagyta, így az eredmények hatályossá váltak, és elérhetőek az NKA honlapján.

A Hangfoglaló Program kollégiuma 13 pályakezdő könnyűzenei menedzser pályázatát támogatta, akik így 2019-ben közösen vehetnek részt a pozsonyi Sharpe, a bécsi Waves Vienna és a novemberi Nouvelle Prague showcase fesztiválokon. A Hangfoglaló Program Médiatámogatási Alprogramjának részeként összesen huszonkettő, könnyűzenével foglalkozó print és online médium kaphat idén 23 millió forintot. A Városliget Zrt. a Zene Háza projekthez kapcsolódóan 4 millió forintot, míg a Hangőr Egyesület a könnyűzenei oktatással kapcsolatban 2017-ben elindult munka folytatására, a poptanítás munkacsoport tevékenységére, konferenciákra és szakmai kiadványok megjelentetésére 20 millió forint támogatást kapott

Bővebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.