Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága 4 millió forinttal segíti a határon túli magyar írócsoportok irodalmi felolvasó körútjainak és irodalmi rendezvénysorozatainak szervezését és lebonyolítását.

Az Irodalmi Karaván című meghívásos pályázat célja, hogy bővítse a külhoni magyar művelődési intézmények és szakmai szervezetek programjait, segítse a kulturális hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű területek kulturális felzárkóztatását, illetve, hogy megjelenítse és népszerűsítse a határon túli magyar irodalom értékeit a Kárpát-medencében.

A pályázaton elnyerhető támogatás mértékének alsó határa programonként 300 ezer forint, felső határa 1 millió forint.

A pályázat benyújtására jogosult az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, (Lendva), a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Az elbíráláskor előnyt élveztek azok a pályázók, akik a felolvasókörutak, kiállítások, filmbemutatók tervezése során legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekbe terveznek. A pályázati felhívás és mellékletei innen letölthetők.

Forrás: EMMI, Kultúráért Felelős Államtitkárság

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.