A határon túli magyar zenészekből álló szimfonikus zenekar egy alkalmi együttes, melynek megalakulása a hosszú tervezést követően első alkalommal a 2017-es Kodály-emlékév keretében vált lehetővé, 2018-ban pedig a Nemzeti Összetartozás Napjának ünnepi eseményeként adhatott hangversenyt az Országházban. A legalább 85%-ban határon túli, Erdélyből, Vajdaságból és reméljük, hamarosan már a Felvidékről is érkező zenészekből álló zenekar 2019 augusztusában alakul meg ismét.

Az együttes Pécsett és Szegeden tervezett két hangversenyét a Filharmónia Magyarországgal közös szervezésben valósítja meg. A harmadik, egyúttal ingyenes hangversenyt – az erdélyi kollégák kezdeményezésére – Kolozsvárott adja, a magyar államalapítás ünnepnapján, 2019. augusztus 20-án.

2019. augusztus 16. – KONCERT, Pécs, Székesegyház 20:00 http://filharmonia.hu/program/paulus-orgonapon

2019. augusztus 17. – KONCERT, Szeged, Rókusi templom (Szent Rókus-templom) 19:30 http://filharmonia.hu/program/paulus-orgonapont

2019. augusztus 20. – KONCERT, Kolozsvár, Babeş–Bolyai Egyetem, Auditorium maximum – a X. Kolozsvári Magyar Napok programsorozat keretében (később lesz hivatkozás)

Bővebben: Magyar Művészeti Akadémia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.