Pályázati úton háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása, felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt. A támogatás minimális mértéke 100.000 Ft.

A teljes támogatási összeg 60%-a fordítható a települési önkormányzatok által fenntartott intézményekre és közösségi színterekre, míg 40%-a az 1000 fő lakosságszám alatti települési önkormányzat által fenntartott intézményekre és közösségi színterekre.

A keretösszegre 459 önkormányzat nyújtott be formai szempontból érvényes pályázati anyagot. A szakmai ellenőrzés és az arányossági számítás elvégzését követően 409 önkormányzat pályázata lett támogatható.

A részletes döntési lista letölthető innen

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.