A Nemzeti Művelődési Intézet 2020 decemberében új tudásmegosztó online felületet hozott létre, mely az aszakkor.hu felületen érhető el. „Tudásunkkal kézenfogva”, így hangzik az oldal jelmondata, melyből kiderül elsődleges célja, a tudásátadás.

Az oldalon hagyományos szakköri foglalkozásokat lehet az internet segítségével megismerni, elsajátítani akár otthoni környezetből. A díjmentes, visszanézhető bemutatóvideók segítségével könnyebben elsajátítható egy-egy mesterség fortélyai, mesterfogásai. A Ráhangoló rovat néhány perces kedvcsináló kisfilmjei pedig bepillantást engednek egy-egy szakköri tevékenységbe.

A Szakkör tartalma állandóan bővül, frissül, jelenlegi újdonsága az „ünnepkörhöz köthető szakkörök” címet viseli. Ebben a szakkörben többféle technikával is megismerkedhetünk, amelyek egy-egy ünnepkörhöz kapcsolódva segítenek elsajátítani a legfontosabb szakmai fogásokat. A húsvéti ünnepkörhöz köthetően már találhatóak fent videók, amelyek bevezetnek minket a tojásfestés, valamint a mézeskalács készítés rejtelmeibe. Az ünnepekre készülődve érdemes a videókat megnézni, ötleteket, tudást és praktikákat meríteni belőlük.

Ha többet szeretnél tudni az A Szakkörről olvasd el egy korábbi cikkünket vagy keresd fel a felület honlapját, Facebook oldalát!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.