7. Közösségi média szakkör Zalában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

2018. december 11-én a Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosítószámú projekten belül a közösségi média szakkör keretein belül hetedik alkalommal Treszler Vera előadásában az interjúkészítés alapjaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakkör tagjai közül többen is készítettek otthon e napra interjút egy-egy neves ismerősükkel.

A riportok végighallgatását követően, számos pozitív és néhány negatív visszajelzést követően fény derült a jó riporter tulajdonságaira is. Nagyon fontos, hogy az interjút készítő ne foglaljon állást a témát illetően, hagyja a riportalanyát gondolatai átadására és ne befolyásolja őt. Ha egyértelmű válaszokat szeretnénk kapni, akkor egyértelmű kérdéseket kell feltennünk. Ha valami nem világos, akkor mindig kérdezzünk rá, hogy már az elején egy nyelvet tudjunk beszélni.

Az életben is sok esetben kerülünk olyan helyzetbe, amikor szükség van a jó kifejezőkészségre. Az interjúztatást egymással gyakorolták. Mindenki a számára értékes dolgokat mesélte el úgy, hogy közben kérdeztek egymástól is. A tanulság? Csak jó kérdés kell hozzá és mindenki csodálatos történeteket kezd el mesélni. Ez is egy valódi művészet, mindenkinek ki kellene próbálnia!

Süliné Elekes Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.