A Közi Horváth József Népfőiskola megismerése Agyagosszergényben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

Márciusban, Agyagosszergényben a 11. alkalommal folytatódott az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150 számú projekt keretében megvalósuló Népfőiskolai Műhely.

A műhelymunka első részében Szalai Viktor alapító bemutatta a népfőiskolai programoknak helyet adó művelődési házat, majd Szalai Istvánné, Agyagosszergény polgármestere köszöntötte a résztvevőket, valamint pár szóban bemutatta a települést.

A foglalkozás a népfőiskolának helyet adó és a közelmúltban felújított iskola épületében folytatódott. Szalai Viktor, Czinder Györgyné és Póczáné Németh Alojzia alapítók ismertették meg a résztvevőkkel a népfőiskola munkásságát, szellemiségét, kiemelték a népfőiskola kettős küldetését: a népfőiskolai formák megismerését, valamint Dr. Közi Horváth József szellemiségének továbbvitelét. A résztvevők betekinthettek a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében, lebonyolításában, támogatásában megvalósuló hagyományőrző programokba, pályázatokba, kiadványokba. A helyi gasztronómiai értékek közül a jelenlevők megkóstolhatták a nocsaki és az ánizsos tekercset, valamint a meggy és citromfű szörpöket.

A Népfőiskolai műhely Vas megyei látóúttal folytatódik.

Epinger Zsanett
Fotó: Rollné Börzsei Hajnalka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.