Amatőr művészeti csoportok mentorálása 60 órás online továbbképzés

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ingyenes, távoktatási formában megvalósuló Amatőr művészeti csoportok mentorálása (nyilvántartási szám: 33431-3/2018/KOZOSMUV) című 60 órás továbbképzést indít országszerte.

Az Amatőr művészeti csoportok mentorálása képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az amatőr művészeti csoportok működését, a mentorálási folyamat során használható támogató eszközöket, technikákat, a mentorálási folyamatok végigkövetésének módszereit, illetve fejlesszék a feladat ellátáshoz szükséges gyakorlati készségeiket.

Várjuk a képzésre a közművelődési szervezetekben, közösségi színterekben dolgozó szakembereket, és az amatőr művészeti mozgalomban közvetlenül résztvevő csoportvezetőket is! A Közművelődési Akkreditációs Szakbizottság által akkreditált továbbképzési programot különösen ajánljuk közművelődési szakemberek számára, mert a jogszabály szerint ötévente kötelező min. 120 órányi továbbképzési kötelezettségük keretében 60 órában érvényesíteni tudják.

A képzés 60 órás, amelyet a járványügyi helyzetre való tekintettel digitális formában szervezünk. Ennek keretében a résztvevők 6 alkalommal, alkalmanként 90 perces online előadáson vesznek részt és elvégzik az előadáshoz kapcsolódó feladatot a Moodle felületen keresztül.

A képzés részleteiről bővebb tájékoztatást olvashatnak a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján.Minden megyében egy-egy képzési csoport indítását tervezzük, min. 15 fő résztvevővel. A képzésekre április 1-től folyamatosan várjuk a jelentkezéseket az online jelentkezési lap kitöltésével! A képzés Baranya megyei alkalmai április 29, május 6, 13, 20, 27 és június 3, csütörtöki napokon valósulna meg 10.00-11.30 között.

A jelentkezéseket a jelentkezés sorrendjében a maximális csoportlétszám betöltéséig tudjuk fogadni.

Várjuk jelentkezésüket!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.