Felejthetetlen élmények a Nemzeti Színházban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

2019. január 26-án és 27-én, Budapesten, a Nemzeti Színházban negyedik alkalommal rendezték meg a vidéki amatőr színjátszás nagyszabású bemutatóját, a Pajtaszínházi Szemlét.

Idén, Vadnay László műveiből válogattak a sajókazai Akkord Színpad amatőr művészei. Az országos bemutatón Sarzsi és a Sajóné pincsije című tréfás, vicces jeleneteket, valamint a Kabaré film egyik slágerét, a Mein Herr-t hallhatta a közönség. A színjátszó csoport vezetője H. Petkovics Katalin magyar nyelv és irodalom szakos tanár, nyugalmazott művelődési ház igazgató. Szakmai mentora a Magyar Teátrumi Társaság által delegált Nádasy Erika, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze volt.

A társulat tagjai ezzel az előadással még decemberben saját közönségük előtt, lakóhelyükön, Sajókazán mutatkoztak be először, majd január 26-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében.

A Nemzeti Színház főigazgatója és a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke az alábbi értékelést adták a produkcióra:

„Gratulálok az Akkord Színpad minden kedves szereplőjének! A megnyerő karakterek és a frappáns játékmód egészen elvarázsolt. Remek szórakozás volt részt venni mindhárom jelenetben, mint néző. A dal külön dicséretet érdemel, köszönjük! Az egész előadásra jellemző volt a koncentráció és az egymásra figyelés. Maradjatok ugyanilyen kedélyesek és jókedvűek!”

Vidnyánszky Attila főigazgató és Szabó Ágnes alelnök

A sikeres telt házas fellépés és a korrekt, pozitív szakmai vélemények, értékelések, sok erőt és kitartást adtak mindenkinek a folytatáshoz. A magyar kultúra napján felejthetetlen, élménydús nap részesei voltak a szereplők és a nézők is egyaránt.

Kovács Anikó
Fotó: Kovács Anikó

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.