Felnőttképzés a közművelődésben – hatvanórás tanfolyam indult Debrecenben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet 2019-ben két támogatott képzési csomagban kínál magas színvonalú képzéseket a közművelődési területen dolgozó, valamint a terület iránt érdeklődő szakembereknek. Az első képzési csomag a Közművelődési Akkreditációs Bizottság (KAB) által engedélyezett szakmai továbbképzéseket tartalmazza, míg a másodikban az OKJ-s képzések kapnak helyet.

Debrecenben 2019. október 4-én indult el a Felnőttképzés a közművelődésben elnevezésű KAB-os képzés a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának szervezésében. A szakmai továbbképzés célja, hogy a közművelődési intézményekben dolgozók – az 1997. évi CXL. törvény által meghatározott, területi szintű feladatként megjelölt, élethosszig tartó tanulás, a tanórán kívüli nevelés, a felnőttképzés és az ismeretterjesztés támogatásának élénkítése jegyében – megismerjék a felnőttképzési tevékenység folytatásának alapvető szabályait, a képzésszervezés gyakorlati ismérveit, valamint a közművelődés felnőttképzésben betöltött szerepét.

A hatvanórás képzés keretében a résztvevők elsajátítják a felnőttképzés elméleti alapjait, megismerkedhetnek a felnőttképzés jogi szabályozásával és  képzésszervezési ismeretekre tehetnek szert. A Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság épületében zajló tanfolyam első napján Dr. Márkus Edina, a Debreceni Egyetem oktatója tartott andragógiai előadást a hallgatóknak.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.