Hungarikum játszóházzal a Nemzetközi Néptáncfesztiválon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

2019. augusztus 15–19. között immár huszonkilencedik alkalommal érkeznek a hazai néptánccsoportok mellett  nemzetközi fellépők Sátoraljaújhelyre, hogy bemutassák országuk kulturális értékeit, tradícióit beleértve néptáncukat is.

Ebben az évben Algéria, Görögország, Grúzia, Lengyelország, Marokkó, Olaszország (Szicília), Spanyolország, Szerbia, Törökország és Magyarország képviselteti magát ezen a nagy sikerű találkozón. A rendező városból, Sátoraljaújhelyből a Hegyalja Népi Együttes, a Kishegyalja, a Csicsergő Népi Gyermekjátszó csoportok lépnek fel. További közreműködők is színesítik a fesztivált: Lengyelország Formacja Taneczna Astra-Enigma mazsorett csoportja, a Nagykállóból érkező Bürkös zenekar, Sátoraljaújhely Dohánygyári Fúvószenekara és a Holdfény és Napsugár mazsorettcsoportok is bemutatkoznak.

A  színpadi programok mellett kézműves udvar, játszóház, arcfestés, gasztronómia és borudvar, valamint kiállítások is várják az érdeklődőket. A csütörtöktől hétfőig tartó fesztiválon két napon át augusztus 16-án, és 17-én találkozhatnak a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság munkatársaival, akik hungarikum játszóházzal hozzák közelebb az ország, de legfőképpen a megye értékeit az érdeklődő közönséghez.

A rendezvény plakátját itt lehet letölteni.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.