Hungarikumok népszerűsítése a kisújszállási Kivilágos Kivirradtig rendezvényen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2018. szeptember 22-én tartották meg a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal és a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében a Kivilágos-Kivirradtig elnevezésű szabadtéri rendezvényt, mely a város főterén kapott helyet. A programok során káposztás és bográcsos étel főzőversenyt hirdettek, melyen számos civil szervezet, intézmény, baráti társaság vállalta a megmérettetést.

A színpadi programok között szerepelt néptánc és népzenei gála, melyen bemutatkoztak a kisújszállási néptánc csoportok is, a délután és este folyamán pedig sztárvendégek léptek fel.

 A Nagykun Klub épületében felléptek a Nagykunsági Népdalkörök és Citerások, a rendezvény helyszínén számos helyi kézműves klub, szakkör, egyesület is képviselte magát használati és dísztárgyakkal.

Ezen alakommal a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának munkatársai népszerűsítették a hungarikumokat kicsik és nagyok körében egyaránt. Nagy népszerűségnek örvendett a gyermekek között az óriás puzzle, közben a felnőttekkel megismertették a hungarikumokat, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei értéktár elemeit.

Rónyai László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.