Kapcsolatépítés Pátkán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának munkatársai 2019. március 5-én, Pátkán találkoztak Nagy Dániellel, a település polgármesterével és Szatzker Alizzal, az önkormányzati hivatal pályázati referensével A Magyar Falu Program A nemzeti és helyi identitástudat erősítése című pályázati felhívása kapcsán.

Pátka község polgármestere kérte információcserére, szakmai egyeztetésre a Fejér megyei igazgatóság munkatársait. A találkozón részt vett az igazgatóság részéről Máhr Zoltán megyei igazgató, Borsosné Ispán Erika és Kós Katalin módszertani referens. Nagy Dániel vázolta a település elmúlt és jelenkori eredményeit, kihívásait. Felvázolta a pályázati felhíváshoz kapcsolódó ötleteiket, ezek formába öntéséhez kérte az igazgatóság segítségét. A településen nincs közművelődési szakember, így a pályázatban annak foglalkoztatására is aspirálni kívánnak.

A találkozó zárásaként Máhr Zoltán megyei igazgató átadta az Útmutató a közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezetének alkalmazásához című könyvet Nagy Dániel polgármesternek, hogy segítséget nyújtsanak a helyi közművelődési feladatellátás jogszabályi környezetének aktualizálásához.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.