„Kézművesség – hagyomány” 20 éves a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

2019. március 22-én, Székesfehérváron a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában ünnepelte jubileumát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Meghívott vendégeik között szerepelt a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága. Az eseményen a megyei igazgatóságot Máhr Zoltán és Ispán Erika képviselte.

Húsz esztendő alatt egy kis kézműves baráti körből komoly, az országos szövetségben is elismert több mint 90 taggal bíró egyesületté nőtték ki magukat.  Az egyesület célja, hogy tagjai közreműködésével a város fiataljai és idősebbjei számára közvetítse a népi kézműves hagyományok és a mai modern kézművesség gazdag tárházát.

Az egyesület és az Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának kapcsolatáról Máhr Zoltán megyei igazgató tartott előadást, melyben bemutatta a Művelődési Intézet küldetését, fő céljait és az alapértékeit.  Kitért az együttműködés kezdeteire, valamint a jelenleg is meglévő kapcsolódási pontokra. Az idei évben több projektben várható a Nemzeti Művelődési Intézet és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének összefogása.


Máhr Zoltán

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.