Kóstoló ‒ I. Hajdú-Bihar Megyei Amatőr Képzőművészeti Körök Tárlata

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Hajdú-Bihar megye több településén is működnek amatőr képzőművészeti körök, közösségek. A Nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár, a kabai Mácsai Sándor Művelődési Ház, a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum és az NMI Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája ezúton hirdeti Kóstoló címmel a megyében működő körök megyei kiállítását, amelynek a nádudvari Művelődési Központ ad helyet 2018. október 3‒23. között.

A kiállítás célja, hogy hagyományteremtő legyen, és a következő években váljon rendszeressé az amatőr képzőművészeti körök megyei szintű találkozója, közös kiállítása, amely hozzájárul azok fejlődéséhez, közösségük erősödéséhez. A kiállítást megelőző időszakban a meghirdető szervezetek segítik a körök felkészülését.

A tárlat nyitott, a tartalmi és tematikai sokszínűség megőrzése mellett az amatőr képzőművészeti körök számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A kiállítás megnyitása alkalmából rendezett műhely további segítséget kíván nyújtani az amatőr alkotói közösségeknek és tagjainak.

A kiállításon részt vehet minden Hajdú-Bihar megyében működő amatőr képzőművészeti kör ‒ műfaji és tematikai megkötések nélkül.  Minden alkotó közösség tíz darab művel nevezhet, melyet kiállításra kész állapotban kell beadni (grafikákat keretezve, vagy 50×70 cm, vagy 70×100 cm üveggel ellátva, kisplasztikát nemes anyagból kivitelezve 80 cm maximális kiterjedéssel, festményeket és textileket vízszintesen max. 125cm, függőlegesen max. 150 cm méretben.) A kiállításra benevezett alkotásokat zsűri értékeli és dönt a kiállításra kerülő alkotásokról.

A nevezett alkotások nem lehetnek 2017. évinél régebbiek.

A műtárgyakat 2018. október 1-jén 10-12 óra között lehet leadni a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtárban.

Az köri alkotók számára október 1-jén a zsűri tagjai szakmai konzultációt tartanak. A zsűri alkotóközösségek számára díjakat és egyéb elismeréseket adhat ki. A megyei és a helyi értékeket bemutató, feldolgozó alkotások alkotói részére külön díjat adhat ki. A tárlaton szereplő alkotásokból a rendezők vándorkiállítást állítanak össze. Az alkotásokon maradandóan fel kell tüntetni az amatőr képzőművészeti kör nevét, az alkotó nevét, címét, a mű címét, méretét és technikáját és az alkotás évét.

Információ: angyal.laszlo@nminkft.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.