Kóstoló – I. Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Alkotókörök Tárlata

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Egyéves közös munka eredményeként 2018. október 3-án nyílt meg a kiállítás a nádudvari Ady Endre Művelődési Ház és Városi Könyvtárban, melyen Kaba, Nádudvar, Püspökladány, Téglás és Hosszúpályi alkotókörei vettek részt.

A kiállítást a három szomszédos város közművelődési szakemberei – Kaba, Nádudvar, Püspökladány és a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája kezdeményezte, annak érdekében, hogy segítse ennek az amatőr művészeti ágnak a helyi elismertségét.

A megyében csökkent a körök száma, különösen a közművelődési intézményekben. A felhívás eredményeként újjáalakult a Téglási Alkotókör. Több szervezet és intézmény is jelezte, hogy a program hatására segíti a helyi alkotók körré, közösséggé formálódását. A kiállítást Tamus István grafikusművész nyitotta meg, aki az amatőr képzőművészeti körök szakmai-művészeti segítésében meghatározó szerepet játszik. A nagyszámú érdeklődő tapssal fogadta Tóthné Budaházi Judit a nádudvari művelődési ház igazgatójának bejelentését, arról, hogy az Év alkotóköre elismerést a Hosszúpályi kör kapta a kimagaslóan egységes, a helyi értékeket bemutató munkáikért.

A szervezők egy 30 darabos vándorkiállítást állítottak össze, amely a megye településein kerül bemutatásra. Elsőként Kaba fogadja kiállítást, ami 2018. október 23-ig tekinthető meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.