Közművelődési Szakmai Nap az év eleji feladatokról

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Szakmai Napot tartott a megye közművelődési szakembereinek, hogy segítse a határidős feladatok teljesítését. Az online térben rendezett előadás és konzultáció két témát érintett: a szolgáltatási terv elkészítésének módszertanát és a kulturális statisztikai adatszolgáltatást.

A tanácskozáson, 2021. február 18-án, 37 kolléga vett részt a megye különböző településeiről. Délelőtt Hermann Attila módszertani referens tekintette át az adatszolgáltatás jogszabályi hátterét és a kulturális statisztika főbb felhasználási területeit, majd egy TESZT felületen bemutatta az adatlap kitöltését, külön felhívva a figyelmet a szervezet típusának, a Közművelődési intézmény típusának, a közművelődési alapszolgáltatásoknak, valamint a munkaügyi adatoknak a pontos feltüntetésére. A ppt előadás után válaszolt a kollégák kérdéseire.

Délután Angyal László megyei igazgató beszélt a szolgáltatási tervről, annak jelentőségéről, a dokumentálás során előforduló hiba lehetőségekről, illetve bemutatta a helyes kitöltés módozatait. A megyei közművelődési szakemberek a konzultáció eredményeként, maguk is kitöltötték közben a saját táblázatukat. Így az online Szakmai Nap a résztvevők elégedettsége mellett, eredményesen zárult

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.