Közművelődési szakmai továbbképzés Békés megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

A Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosító számú projekt keretében a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága „Kommunikáció és protokoll gyakorlata a közösségi művelődésben” elnevezésű akkreditációs szakmai továbbképzést indít Békéscsabán. A tanfolyam lebonyolítója a Nemzeti Művelődési Intézet Szakmafejlesztési Igazgatóságának Felnőttképzési Központja.

A 2019 októberétől induló 8 alkalmas tanfolyam a közművelődésben, oktatásban, önkormányzatoknál és egyéb közintézményekben dolgozóknak szól. A Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosító számú projekt „Művelődő Közösségek az Alföldön” elnevezésű projekt keretében támogatott továbbképzés célja, hogy alkalmassá váljanak a résztvevők arra, hogy alapvető kommunikációs és protokoll feladatokat elláthassanak különböző rendezvényeken. Mindezek mellett még számos kommunikációs és protokollal kapcsolatos ismeretet sajátítanak el.

A továbbképzés tematikája:

– A kommunikáció elméleti alapjai, intézményi szintű kommunikáció
– A hatékony prezentáció; települések kommunikációs hálózata
– Elektronikus média, közösségi oldalak;
– Nyomtatott sajtó, sajtótájékoztató; Protokoll, illem és etikett alapjai
– Protokoll tréning és beszéd, viselkedés kamera előtt

A tanfolyam végén a résztvevők kompetencia minősítő oklevelet kapnak és képessé válnak szakszerűen ellátni testvértelepülési, falunapi rendezvények, ünnepségek, jeles napok protokolláris feladatait, tanácsot adni a tisztségviselők ilyen irányú kérdéseire, megoldani a protokollszervezéshez és kommunikációhoz kapcsolódó feladatokat.

A továbbképzés helyszíne: a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága (5600 Békéscsaba, Orosházi út 32.)
A továbbképzés kezdete: 2019. október 9-én, reggel 9.00 órától. Heti rendszerességgel szerdai napokon 7-8 órában.

Hidvégi-Farkas Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.