Közös értékeink Diósgyőrben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület Közös értékeink címmel tartja rendhagyó programját 2018. szeptember 22-én Miskolcon, a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban.

A rendezvény célja, a határon túli magyarsággal alkotott közös népművészeti értékek bemutatása, népszerűsítése. Az egész napos családi program során az egyesület kiváló mesterei a fazekas, a fafaragó, a hímző, a gyöngyfűző és a bőrműves szakemberek folyamatosan szórakoztatják az érdeklődőket. Emellett népviseleti bemutató, játszóházi foglalkozás, népi ételek kóstolása és népzenei koncertek várják a látogatókat. A nap folyamán a tradicionális szüreti népszokások is megelevenednek.

A szakma képviselői kiváló népművészeti előadásokat is hallgathatnak. A rendezvény nemcsak az egyesületi tagok szakmai munkájának elmélyítését szolgálja, de célja a tágabb értelemben vett közönség megismertetése a magyarság közös értékeivel.

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elkötelezett híve a tárgyalkotó népművészet gyakorlásának, értékteremtő, használható alkotások létrehozásának, néprajzi értékeink megőrzésének, továbbadásának. Legfontosabb célja a régi hagyományok továbbvitele, egyben új tartalommal való megtöltése, ezáltal életre keltése, másrészt új hagyományok kialakítása a szűkebb‑tágabb közösség számára.

Részletes program

Kovács Anikó

  

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.