Minőség és szakmafejlesztés

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága – az előző évek gyakorlatához hasonlóan – 2019-ben is Minőség Klub elnevezéssel, műhelysorozatot szervez a megye közművelődési szakemberei számára. A sorozat második alkalmának 2019. április 11-én, Hajdúszoboszlón, a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont.

A foglalkozásokon a résztvevők megismerkedhetnek a minőségfejlesztés szemléletével, a pályázati rendszerrel és a szakmai jó gyakorlatokkal. A Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár idén immár második alkalommal vehette át a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Berényiné Szilaj Ilona igazgató a településen zajló közművelődési munkáról, az intézmény minőségfejlesztés iránti elkötelezettségéről és a sikeres pályázatok előkészítéséről beszélt.

Az önismereten alapuló minőségfejlesztés szemléletének és módszereinek elsajátítása a hétköznapi munkavégzésben nagy segítséget jelenthet a pályázat benyújtásától függetlenül is. A műhelyfoglalkozások tehát szakmafejlesztési alkalmakat is jelentenek egyúttal, amelyek a jó gyakorlatok megosztása mellett, azok adaptációs folyamataira és továbbfejlesztésére is fókuszálnak. Hajdú-Bihar megyében olyan közművelődési intézmények is vannak, amelyek már kétszeresen, háromszorosan minősültek. A megyei jó példát a szomszédos megyék munkatársainak is bemutatja a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság. A hajdúszoboszlói műhelyfoglalkozáson a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság vezetője, Nagy Edina és a tiszavasvári Találkozások Háza művelődésszervező munkatársa is részt vett.

A pályázat benyújtási határidejéhez igazodva a következő műhelyfoglalkozás augusztusban, Polgáron lesz. Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár egy úgynevezett próbapályázatot készít, amellyel felkészül a jövő évi Minősített Közművelődési Intézmény Cím pályázatra.

R. Simor Katalin

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.