Modulzáró vizsga Miskolcon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával júliusban Miskolcon is elindította a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (közművelődési szakirány) OKJ-s képzését a Nemzeti Művelődési Intézet. Az érettségire épülő szakképzésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében túljelentkezés volt, így nem okozott problémát, hogy maximális létszámmal (28 fővel) induljon el a kilencszáz órás oktatás.

A hallgatók a képzés során változatos módszerekkel, játékos, mozgásos feladatokkal vagy csoportmunkával dolgozzák fel a tananyagot. Minden modulzáró vizsga előtt, egy előre meghatározott témáról szakmai dolgozatot készítenek. Első alkalommal a Helyi társadalom és kultúraismeret témakörben Közösségi beavatkozási tervet készítettek a saját településükről.

2018. szeptember 18-án, a délelőtti modulzáró vizsga napján, Hegedűs Katalin a Nemzeti Művelődési Intézet Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője még a prezentáció készítéssel ismertette meg a hallgatókat, majd 13.00 órától kezdődött el az első szóbeli megmérettetés. A vizsgán mindenki meghallgatott mindenkit, így az egymástól való tanulás lehetősége is adott volt. A vizsgabizottság előtt mindenki sikeresen teljesítette a követelményeket, sok esetben mintaértékű, jó gyakorlattal is felérő kiselőadások hangzottak el a délután folyamán.

Bogoly Erzsébet

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.