Mozgó film, mozgó klub indult Székesfehérváron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 számú projekt keretében Mozgó film, mozgó klub indult Székesfehérváron, melynek a Viktória Rehabilitációs Központ ad otthont.

A Viktória Rehabilitációs Központban indította útjára az NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága a Mozgó film, mozgó klub havi szakkörét. A projektben résztvevők többnyire fogyatékossággal élő, a filmezés iránt érdeklődő fiatal felnőtt korosztály. Ezért az igazgatóság a székesfehérvári Esélykör – civil szervezeteket összefogó szervezet – bevonásával indította el a projektet, ahol jelentős számú, fogyatékossággal élő személlyel foglalkozó civil szervezetet tömörít magába. A projektnek a Viktória Rehabilitációs Központ ad otthont, ahol a bentlakók életét színesítik hónapról hónapra a projektalkalmak. A központon kívül jelentkeztek még a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége helyi szervezetéből, valamint az Alternatíva Mozgássérült Egyesülettől is.

A programot végigkíséri az Útirány Webmédia ügyvezetője, Sárfi Lajos, aki az alkalmakat videón dokumentálja és egy werkfilmet is elkészít a folyamat végére. Ő lesz a program fő szakmai vezetője. Az első alkalommal Ambrus Lívia, a NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának módszertani referense bemutatta a Művelődési Intézetet, ismertette a klub tartalmát, az ütemtervet, elkezdődött az egyeztetés egy tervezett Korda Filmstúdiós látogatásról. Az egyeztetéseket követően megfogalmazták a tagok, hogy miért jelentkeztek a klubba, mit szeretnének elérni a részvétellel, ezzel egyben meghatározták, hogy az alkalmak során milyen eszközök, szoftverek, programok kerüljenek a fókuszba, iránymutatást adva a szakmai vezetőnek és a koordinátornak a projektben alkalmazott módszereket, eszközöket illetően.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.