Műhelyfoglalkozás a kulturális közfoglalkoztatott munkatársaknak

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

Tihanyi-Kovács Erika kulturális koordinátor kezdeményezésére, szakmai műhelyt tartottak 2018. május 30-án, Leányfalun. Az NMI Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében dolgozó munkatársaknak hirdetett műhelyt, ahol lehetőségük nyílt a települési jó gyakorlatok megismerésére.

A tízfős csoportot Szelekovszky Beáta, a Faluház és Ravasz László könyvtár vezetője fogadta. A résztvevők a faluházban mintegy másfél órás időtartamban a település múltjával, jelenével és a távlati jövőjével ismerkedhettek meg, továbbá bejárták az épületet és a könyvtárat is. A műhely célja ezen felül, hogy a résztvevők megismerjék a környező település hagyományait, tudjanak egymás programjairól, rendezvényeiről, és ezeket szélesebb körben is megismertessék, otthon, a családjuk körében, a lakhelyükön.

A csoport kézműves-foglalkozással zárta a napot. Összegzésképpen elmondható, hogy a szakmai nap hozzájárult az egymás közötti kapcsolatfelvételhez, újabb együttműködések kialakításához és a helyi tapasztalatok megosztásához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.