„Muzsikált az erdő” a Nyíri erdőben és Tőserdőn is

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2018-ban 15. alkalommal rendezi meg programjait az ország három térségében. Az esztendő első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban címet viselte. Az NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun megyei munkatársai május 26-án a Kecskemét közelében lévő Nyíri erdőben, illetve 27-én Lakitelek-Tőserdőn voltak részesei a gazdag programnak.

A gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt izgalmas elfoglaltságot jelentett a játszóház, mely a magyar értékekre és hungarikumokra helyezi a hangsúlyt. Mindkét napon játékos formában szerezhettek újabb ismereteket kicsik és nagyok a magyar értékek és hungarikumok foglalkoztató játékaival.

A rendezvény célja, hogy az erdő és a művészet, kiemelten a zene erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre irányítsa a látogatók figyelmét. A programok a család valamennyi tagja számára kínáltak vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Május 26-án, szombaton a Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekeket egyebek mellett kézműves- és sportfoglalkozások, a Ciróka Bábszínház, a Lóca Együttes műsora, az In Medias Brass rézfúvós quintett koncertje várta. A Fonó Zenekar a magyarság és a Kárpát-medence népeinek zenéjét vitte el a Nyíri erdőbe.

Május 27-én, vasárnap igen színes és gazdag gyermeknapi programok várták a látogatókat Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján. Szinte felsorolni is lehetetlen a sokféle programot, mely a gyerekeket és a családokat várta. Ki-ki kedve szerint válogathatott a kézműves-foglalkozások, bábelőadás, gyermekkoncertek, környezettudatos divatbemutató és a játszóházak közül. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szakvezetéses erdei sétával és csónaktúrával várták az érdeklődőket. A délután során olyan neves fellépők kápráztatták el a közönséget, mint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és a Mezzo zenekar, Petruska, valamint a Kecskemét Táncegyüttes. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény csak összefogás, együttgondolkodás eredményeként jöhetett létre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.