Premier? Sebaj!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

A Komárom-Esztergom megyei Baj községben a Sebaj társulat 2019. 01. 22-én mutatja be Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című darabja alapján készült vígjátékát, amely az átdolgozás nyomán Tanár nő, kérem címet viseli. Az előadás helyszíne a Baji Szent István Német Nemzetiségi Általános Iskola lesz. Az amatőr társulat a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság együttműködéséből elindult IV. Pajtaszínházi program keretében született meg.

A társulat, előzetes igényfelmérést követően, 2018-ban csatlakozott a programhoz. Az amatőr színházi társulat célja a településen a közösségi kohézió és aktivitás megerősítése, valamint a színházi érdeklődés igényének megteremtése, továbbfejlesztése. A létrejött csoport a település több korosztályát is érinti, ugyanis nem csak az ifjúsági, de a felnőtt korosztály is képviselteti magát a darabban.

A program zárásaként, a települési premiert követően a résztvevő csoportok a budapesti Nemzeti Színházban a IV. Pajtaszínházi Szemlén is felléphetnek a „világot jelentő deszkákra”.

A Sebaj társulat felkészülését és eredményes munkáját a társulat mentora, Pápai Ferenc rendező, drámapedagógus, a csoport vezetője, Vandrovnik Klára helyi közművelődési szakember, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája segítette.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.