Szakmai nap Tolna megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatósága február 7-én tartotta idei első szakmai napját a Babits Mihály Kulturális Központban, ahova a megye önkormányzatainak polgármestereit, képviselőit és a kulturális intézményekben dolgozó szakembereket várták.

Kuti Imréné igazgató köszöntő mondatai után bemutatta az igazgatóság 2018-ban végzett tevékenységét, és tájékoztatta a szakmai nap résztvevőit az idei évi feladatokról. A tájékoztatóból kiderült, hogy 2019-ben a megye 60 településén lesznek jelen az igazgatóság módszertani referensei különböző közösségépítési tevékenységgel. Alkalom nyílt az előadás keretében az Alfa 1 robot megismertetésére is.

Az igazgató előadása befejezéseként felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy hamarosan kiírásra kerül a Magyar Falu Program, melyre az 5000 fő alatti települések nyújthatnak be pályázatot.

Dorn Ernő módszertani referens a statisztikai adatszolgáltatásban bekövetkezett változásokat ismertette a hallgatósággal. A témával kapcsolatban több felmerült kérdésre is választ kaptak az érdeklődők.

A szakmai nap befejezését követően kisebb csoportokban az igazgatóság munkatársai válaszoltak a felmerült egyéb kérdésekre. A közművelődési intézményekben dolgozó kollégákat leginkább a megújult jogszabályi környezetből adódó változások érdekelték.

A szakmai nap résztvevőinek átadták a „Útmutató a közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezetének alkalmazásához” című kézikönyvet, mely hasznos segítséget nyújt az önkormányzatoknak és a közművelődési területen dolgozóknak a feladatellátáshoz.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.