Vendégségben a CsiliCsalogányok

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság

2018. június 12-én, Nagyrédén értéktári napot szerveztek a helyi általános iskolások számára, amelyre a „135+1=A jövő zenéje” projekt keretein belül bemutatkozott CsiliCsalogányok kaptak meghívást.

A Markazi Várvölgye Általános Iskola 3. osztályos tanulói CsiliCsalogányok csoportnévvel mutatkoztak be a Kodály Zoltán által gyűjtött népdal-adaptációkkal, melynek előadásmódja bábelőadás (árnyjáték zenei kísérettel és énekkel) volt.

Az előadást osztályfőnökük Simonné Balázs Andrea és Zaja Gyula előadóművész segítette. A bábok elkészítésében és az előadás megírásában, megalkotásában Hacsavecz Éva vett részt. 2018. május 4-én, az anyák napi rendezvény keretén belül került bemutatásra „Az esti mese a madárkáról” című mese.

A Nagyrédei Szent Imre Általános Iskola, Könyvtár és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói kíváncsian várták a csoport előadását, amit nagy figyelemmel kísértek végig. A művelődési ház vezetője Markó Anita és munkatársa, Kovácsné Erki Dalma a darab sikerének hatására újabb jelentkezők csatlakozását várja a „Bűvös Bábos” projekt keretein belül elinduló nagyrédei bábcsoporthoz.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.