XVIII. Moderntánc Találkozó Balmazújvároson

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának szervezésében, 2019. november 30-án XVIII. alkalommal találkoztak a Hajdú-Bihar megyében működő moderntánc csoportok Balmazújvároson, a Veres Péter Kulturális Központban.

A nap folyamán 200 gyermek mutatkozott be a színpadon. A találkozó célja, hogy együttesek, iskolai csoportok mutathassák meg tudásukat, tehetségüket, valamint szakmai konzultáció formájában az együttes vezetők, pedagógusok munkájukhoz további segítséget kapjanak. A rendezvény jó alkalom arra is, hogy megismertesse ennek a művészeti ágnak a helyi közösségben, társadalomban betöltött szerepét, és megerősítse a közösségi életet a térségben.

A célok megvalósítása érdekében az igazgatóság egy kérdőívet dolgozott ki, amelyet a csoportvezetők a szakmai konzultáció alatt töltöttek ki. A feldolgozás után a munkatárak a csoportok vezetőit egy közösségi beszélgetésre invitálják, ahol visszamutatják az eredményeket, és közösen beszélik meg a feltárt problémák megoldásának lehetőségeit.

Szabó László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.