Nagy Andrea

módszertani referens
Telefonszám: +36 20/437-8709
E-mail cím: nagy.andrea@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Végzettség: Pécsett érettségizett, majd a JPTE Tanárképző Kar magyar-népművelés szakán végzett, ezután a könyvtár-pedagógia – tanár MA szakon szerzett oklevelet. Szőnyegszövő szakon elvégezte a Népijáték és kismesterségek oktatója felsőfokú képesítést, és több szakmai tanfolyamon is részt vett: Minőségfejlesztés a közművelődésben, Kreatív innováció-menedzsment, Kultúra és az Európai Unió. Közigazgatási szakvizsgával is rendelkezik.

Szakmai tapasztalat: A főiskolai tanulmányok előtt két évig dolgozott mintakészítő szövőként, majd egy baranyai kistelepülésen volt általános iskolai tanár. A Baranya Megyei Kulturális Központ kézműves szakiskolájának elindítója és vezetője volt, később Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kulturális ügyintézőként ellátta a város közművelődési intézményeinek szakmai felügyeletét, részt vett az Európa Kulturális Fővárosa cím pályázatának előkészítésében. Legutóbb intézményvezetőként dolgozott egy baranyai település általános művelődési központjában. 2003-tól közművelődési szakértői és vizsgáztatói tevékenységet végez.

Jelenlegi munkaterület és feladatok: szakmai-módszertani tanácsadás, cím és díj pályázatok, a közművelődési minőségfejlesztés segítése, képzési koordináció.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.