Szigeti Lászlóné

módszertani referens
Telefonszám: +36 20/282-7875
E-mail cím: szigetine.klari@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Végzettség: 2007-ben végeztem a Nyíregyházi Főiskolán művelődésszervezőként nonprofit – menedzser szakirányon.

Népi játszóházi foglalkozásvezető vizsgát tettem, és rendezvényszervező végzettséget szereztem. Folyamatosan képezve magam elvégeztem a Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment és a Gazdasági, vezetési és államháztartási ismertek közművelődési intézményvezetőknek szakmai továbbképzéseket.

Szakmai tapasztalat: 2006-tól a Nógrádmegyeri Radics István Művelődési Ház és Könyvtár vezetőjeként dolgoztam 11 évig. Az itt töltött időszakban, a vezetői teendők ellátása mellett, feladatom volt a rendezvények szervezése, lebonyolítása. Ismeretterjesztő programok, kézműves játszóházak-, foglalkozások és táborok megvalósítása, informatikai és nyelvi oktatások szervezése és a településen élők kulturális igényeinek kiszolgálása. Segítettem a helyi értékek gyűjtését, felkutatását, azok megyei értéktárban való felterjesztését a Települési Értéktár Bizottság elnökeként.

Pályázatírói és projektmenedzseri, szakmai vezetői feladatok mellett a pályázati elszámolással kapcsolatos feladatokat is elláttam több Európai Uniós és hazai forrásból támogatott pályázat megvalósításában. E projektek keretében felnőttképzések, tanórán kívüli nevelési alkalmak, táborok, eszközbeszerzések, a művelődési ház felújítása (IKSZT beruházás), falubusz beszerzése és egy ifjúsági projekt valósult meg. Feladataim közé tartozott többek között a TÁMOP 3.2.3-08/2-2009-0038 „Esély a tanulásra” projekt szakmai vezetése, illetve a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0202 „Megyeri fonóka” projektmenedzseri feladatainak ellátása, amiben a szécsényi járás nyolc településének 12 oktatási és nevelési intézményével dolgoztam együtt.

Több NMI-s projekt megvalósításában vettem részt a járásban (MÚZSA Művészeti Fesztivál, Helyi értéktárak létrehozása) segítve a szakmai kapcsolatok erősítését is. 2002 óta több civilszervezet tevékenységét segítem vezető tisztségviselőként vagy egyesületi tagként, többek között ez is motiválta a főiskolai szakirány választásom.
2017 június 16.-tól dolgozom az NMI Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodájában módszertani referensként.

Jelenlegi munkaterület és feladatok: Feladatom az EFOP LLL projektek Nógrád megyei koordinálása, szakmai napok szervezése, adatbázisok kezelése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.