Alig két hete, május 13-án nyílt Kepenyes Pál szobrászművész kiállítása a Pesti Vigadóban. A Mexikóban élő művész közel 30 alkotása június 4-ig látható a tárlaton. Az életútját bemutató Káosz című művészeti album bemutatójának 2017. június 1-jén 16.00 órakor ugyancsak a Pesti Vigadó ad otthont. Az esemény különlegessége, hogy az alkotó változó formájú, mozgatható szobrai és az azok születéséről szóló könyv egy helyen lesz megtekinthető. Kepenyes Pál életművét és a könyvet Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának vezetője mutatja be.  A könyvbemutatót követően az alkotó a helyszínen dedikálja az albumot.

A közel másfélszáz oldalas könyv lapjain az alkotó saját interpretálásában ismerhetjük meg életét, munkásságának főbb állomásait, formavilágát és filozófiáját. A gazdagon illusztrált reprezentatív művészeti album előszavát Rátkai Erzsébet, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja jegyzi:

„Kepenyes Pál az a nagyformátumú alkotó, akinek munkássága kultúránk örök kincse, aki hazájától elszakadva a világ művészetének óriási erővel bíró, meghatározó alkotójává vált. Gyakran említik őt a szobrászat Picassójaként. Szellemi és formai gazdagsága, örök kíváncsisága, teremtő ereje teszi naggyá őt, és emeli magasabb dimenziókba. Mindaz, amit a forradalom leverése után, kényszerű menekülése során magával vitt, alapja lett Párizsban, majd választott hazájában, Mexikóban kibontakozó, saját világát és nyelvét megtaláló, erőteljes, s lenyűgöző, sokrétű művészetének.”

A könyvbemutató ideje: 2017. június 1. 16.00 óra
Helyszín: Pesti Vigadó (Budapest, Vigadó tér 2.)

Kepenyes Pál kiállításáról bővebben:
Híradó.hu tudósítása
A Kultúra.hu cikke

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.