2017 decembere és 2018 szeptembere között Magyarország hat konvergencia régiójába indulnak tanulmányutak a Cselekvő közösségek projekt keretében, melyek 720, a szakma és a közösségfejlesztési folyamatok iránt érdeklődő szakember számára adnak térítésmentesen lehetőséget tudásuk bővítésére. Az utak célja, hogy a kulturális terület példaadó, együttműködésen alapuló jó gyakorlatait, valamint azok megvalósítóit megismertesse a szakmával.

Az egyenként háromnapos tanulmányutak során egy-egy térség mintaértékű közösségi művelődési tevékenységeire, és három térségi kulturális intézménynek – múzeum, könyvtár, közművelődési intézmény – együttműködéseire, jó gyakorlataira alapozva tarthatók koordinált szakmai programok.

A tanulmányutak célállomásainak meghatározásához a projekt megvalósítói a szakma valós igényeire reagálást és a közösségi alapú tervezést elengedhetetlennek tartják, s a hiteles forrásból származó ötletek, javaslatok összegyűjtésére egy, a lehetséges együttműködő intézmények képviselőit megcélzó online űrlapot állítottak össze. Olyan intézmények képviselőit szólítják meg az űrlappal, akik vagy a szakmai előadásokat is magába foglaló központi rendezvénynek adnak otthont, vagy valamilyen megismertetésre méltó jó gyakorlat tulajdonosai, és szívesen mutatnák be azt egy látóút egyik állomásaként.

Azon intézmények képviselői, akik szívesen részt vennének a tanulmányút-sorozatban fogadó szervezetként itt érhetik el az űrlapot.

Az űrlap kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe.

A JAVASLATOKAT 2017. OKTÓBER 9. 24:00 ÓRÁIG LEHET ELKÜLDENI!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.