A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akciót tizedszerre rendezi meg a három történelmi keresztény  egyház hazánkban. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért,  környezetünkért. Az ország bármely pontján élő diákok szeptember 1-jéig a 72ora.hu honlapon regisztrálhattak. Idén a rendezvény fővédnöke Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban frontembere, akik az önkéntes munkát igen fontosnak tartják, így szívesen állnak az akció mellé.

A jubileumi 72 óra önkéntes akció népszerűsítéséhez a közösségi médiában aktív, fiatal influencerek is csatlakoztak. Szeptemberben egy közös reggelire hívták őket, ahol nem maradhatott el az önkéntes munka sem: egy mini projekt keretében közösen készítettek dekorációkat a Pető Intézet Óvodájának, így hangolódtak együtt az októberi eseményre.

Aviana Rahl büszkén csaklakozott az akcióhoz: “Életem első komoly önkéntes projektje után azt éreztem enyém a világ. Olyan érzéseket adott az, hogy segíthettem másokon, minden érdek nélkül, puszta jó szándékból és tenni akarásból, hogy azt kívánom mindenki tapasztalja meg ezt az élményt a maga szintjén. Mindenki kapjon az önzetlenségéért egy ölelést, egy köszönömöt, néhány kedves szót, egy vállveregetést vagy csak egy biccentést, egy hálás szempártól. A 72 óra alatt hiszem, hogy lesz rá lehetőségem!”

Nasz Dani, akinek videocsatornáját több mint 120 ezer fiatal követi, örömmel kapcsolódott be a közös munkába:
“Szerintem az önkéntesség azért fontos a mai világban mert kevés olyan ember van aki segít másoknak önzetlenül. Nem vár viszonzást cserébe. Ez egy hatalmas érték szerintem a mai világban. Azért csatlakoztam a 72 órához, mert az életem egyik legfontosabb része, hogy adok. Természetesen önzetlenül. Szeretem a pozitív közösségeket, akik így összefognak és maradandó élményt tudnak maguknak szerezni, úgy hogy másokat is boldoggá tesznek. Hálás vagyok, hogy részt vehetek ezen az eseményen.”

A 72 óra honlapjának regisztrációs felületén lehet jelentkezni közhasznú feladatokra úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). Az akció olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. „Mutasd meg, hogy mi fiatalok – mint a jövő döntéshozói – jobbá tudjuk tenni a világot.” A 72 óra a tizedik születésnapja alkalmából filmpályázatot ír ki a 72 óra célközönségének, amellyel a szervezők célja, hogy felhívják a társadalmunk figyelmét az önkéntesség fontosságára, a fiatalokban rejlő erőre, elkötelezettségre és segítőkészségére. A filmpályázatra október 4-ig várják a kisfilmeket.

Bővebb információ