A Hírös Agóra Nonprofit Kft. Kodály Nyomában címmel a Kodály-év alkalmából országos játékot hirdet. Kiemelt szakmai partner a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.  Együttműködő partnerek: az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Népművelők Egyesülete, az NMI Művelődési Intézet, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenepedagógiai Intézete. 

A Kodály nyomában országos online zenei játék feladataival a szervezők azt kívánják ösztönözni, hogy minél többen megismerjék Kodály Zoltán életét és műveit, és a kodályi örökséget ne csak megőrizzék, de alkotó módon gondolják tovább, így a megismerés által a művek befogadása is könnyebbé váljon. A feladatok a kreativitásra és az alkotómunkára helyezik a hangsúlyt, hisz a háromból két fordulóban a játékosoknak (egyéniben vagy 5 fős csapatban) maguknak kell valamilyen produktumot létrehozniuk Kodály egy művének felhasználásával. Lehetőség nyílik majd egy Kodály által gyűjtött népdal feldolgozására egy új szöveg vagy egy új dallam elkészítésével, illusztráció készítésre egy Kodály által írt gyerekkari műhöz, vagy egy rövid koreográfia megvalósítására a Galántai táncok vagy a Marosszéki táncok kiválasztott részletére. A szervezők szeretnék, hogy minél több olyan átdolgozás szülessen, amelyek a mai modern zenei és tánc műfajokat használják.

A játékkal az egyéni indulók mellett az amatőr csoportokat és kifejezetten a családokat is meg kívánják szólítani, hiszen a vetélkedő gondolatisága a kodályi hagyományoknak megfelelően a közös éneklésre, együtt alkotásra, egymás bevonására alapul. A kiírás szerint a feladatokon egyéni jelentkezők és ötfős csoportok indulhatnak: maximum két 18 év feletti felnőtt, és legalább három 18 év alatti gyermek részvételével.

A játék részletes leírása a www.kodaly.kjmk.hu oldalon érhető el. Emellett számos érdekességet, inspiráló videókat és tartalmakat találhatnak majd az érdeklődők az esemény facebook oldalán is (facebook.com/kodalynyomaban), ahol a 2. és 3. forduló közönségszavazása is zajlik majd. Az Instagram oldalon pedig további érdekes, nem hagyományos, sőt vicces tartalommal találkozhatnak majd a látogatók (instagram.com/kodalynyomaban/).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.