„Térválasztó – A közösségi művelődés terei” címmel rendezi meg az NMI Művelődési Intézet a VIII. Stratégiai Konferenciáját 2017. november 13-14-én a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában.

A közösségi művelődés országos stratégiai konferenciáinak hagyományát a Nemzeti Művelődési Intézet vezette be 2013-ban, idén már a szakmai utód NMI Művelődési Intézet folytatta megrendezésüket. A stratégiai konferenciák évente két alkalommal – tavasszal és ősszel – nyújtanak képet, s alkalmat az együttgondolkodásra a közösségi művelődés országos, előremutató folyamatairól egy-egy kiemelt tematikára fókuszálva.

Idén a közösségi folyamatoknak otthont adó, azokat gyakorta inspiráló és éltető, helyi fórumként szolgáló helyszínek, terek állnak a szakmai tanácskozás középpontjában – erre utal a VIII. Stratégiai Konferencia címe is: „Térválasztó – a közösségi művelődés terei.”

A konferencia programjában kaszinók, faluházak, népfőiskolák, agorák, ifjúsági klubok és más közösségi színterek példáin keresztül tárulnak fel a közösségépítésnek az építészettel, valamint a térpszichológiával összefüggő területei.

Az előadások sorában szó esik a közösségi terek forrásszerzési lehetőségeiről, a kultúrterek kultúrtörténetéről, a faluházépítő mozgalomról, a közösségi tereknek a pszichológiával és a közösségfejlesztéssel való kapcsolatáról, sőt a virtuális terek közösségképző hatásáról is.

A konferencia két napja alatt az előadások mellett egyéb programok is alkalmat adnak a tudásmegosztásra és a tapasztalatcserére: többek között műhelymunkák folynak olyan témák mentén, mint a többfunkciós terek, a térkialakításban tetten érhető ageizmus, vagy éppen az ifjúsági munka terei, de lesz filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés, valamint megtekinthető lesz az „Emberek – Közösségek – Terek” című kiállítás is.

A konferencia regisztrációs díja 6.000 Ft, amely tartalmazza a kétágyas szállást, az étkezést, valamint a szakmai programok díját.

Jelentkezési határidő: 2017. november 8.

A konferenciára történő jelentkezés lezárult!

 

Részletes program
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.