Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, Sorsok címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2018-as Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében. Az adatlap kitöltését követően a mű digitális reprodukcióját az office@cultcov.ro villámposta címre várják 2018. március 1., 12:00 (UTC+2) óráig. A késve érkezett vagy a kiírásnak nem megfelelő alkotásokat nem tudják figyelembe venni.

A beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész.

Első körben a tárlatra bekerülő alkotások kerülnek kiválasztásra, amelyek egyúttal a kiállítás katalógusába is bekerülnek. A második fordulóban, díjzsűrizés során ítélik oda díjakat:

– a Szentimrei Judit-díjban, azaz 2000 Ron pénzjutalomban a legjobbnak ítélt mű alkotója részesül, műve az Erdélyi Művészeti Központ gyűjteményébe kerül, 2019-ben pedig egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek.

– a Kőrösi Csoma Sándor-díj (1000 RON) a meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotásként a Kovászna városi Kádár László Képtár anyagát gazdagítja.

A megnyitóra 2018. április 13-án, pénteken kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.