A természetvédelemért felelős miniszter – egyetértésben a kulturális örökség védelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért és a területrendezésért felelős miniszterekkel – pályázatot ír ki a Magyar Tájdíj (2019) elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2019) történő felterjesztésre. A pályázat beadásának határideje (postabélyegző kelte): 2018. május 31. (csütörtök).

A Magyar Tájdíj a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére létrehozott díj. A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A díjat kétévente egy alkalommal, az Európa Tanács Táj Díja adományozásával azonos évben, az április 22-ei Föld napján adják át.

A nemzeti szintű pályázat egyik célja, hogy az arra legérdemesebb és legesélyesebb pályázat képviselhesse hazánkat a nemzetközi megmérettetésben az Európa Tanács Táj Díj pályázatán. A pályázati kiírás ide kattintva, a pályázati űrlap szerkeszthető formátuma pedig ide kattintva érhető el.

Forrás: Herman Ottó Intézet

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.