A közösségi összetartozást erősítő, hagyományőrző, illetve hagyományosan megtartott rendezvények/programok szervezése

Magyarország Kormányának felhívása az Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület illetékességi területén működő civil szervezetek, valamint települési és kisebbségi önkormányzatok támogatása: a térség közösségi életének megerősítése, a hagyományok és a kulturális örökség megőrzése, átadása érdekében. Jelen felhívás keretében a helyi támogatási kérelem benyújtására 2019. február 5-ig van lehetőség.

Felhívás

Helyi termékek előállításának ösztönzése, piacra jutásuk támogatása

Magyarország Kormányának felhívása a Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési LEADER Helyi Akciócsoport illetékességi területén működő székhellyel, vagy telephellyel rendelkező egyéni és mikrovállalkozások, nonprofit és civil szervezetek, települési önkormányzatok, őstermelő támogatása:  A helyi termékekkel kapcsolatos növekvő minőségi követelmények kiszolgálása a termelési feltételek bővítése. A termékek megjelenési módjának javítása, azok egységes térségi arculatának kialakítása. A piacra jutás és -tartós- maradás körülményeinek kidolgozása, s ehhez támogatások biztosítása. A termékterek virtuális formáinak bővítése, azok működésének rendszerbe szervezése,integrálása a térségi és regionális turisztikai rendszerekbe, érdekében. Jelen felhívás keretében a helyi támogatási kérelem benyújtására 2018. augusztus 1-ig van lehetőség.

Felhívás

Civil szervezetek közösségi célú fejlesztése

Magyarország Kormányának felhívása a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület, mint helyi LEADER akciócsoport (HACS) tervezési területén működő civil szervezetek, egyházak támogatása: a civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása, a hátrányos helyzetű csoportok tevékenységeinek fejlesztése érdekében.  Jelen felhívás keretében a helyi támogatási kérelem benyújtására 2018. május 25-ig van lehetőség.

Felhívás

Helyi termékek előállításának és piacra jutásának támogatása

Magyarország Kormányának felhívása a Szinergia Egyesület tervezési területén működő kézművesek, helyi élelmiszer előállítók és természetes személyek támogatása: a működési területen a helyi élelmiszer és kézműves termékek előállításának támogatásán keresztül, a helyi gazdaság fejlesztése érdekében.  Jelen felhívás keretében a helyi támogatási kérelem benyújtására 2019. december 31-ig van lehetőség.

Felhívás

Helyi identitás-fejlesztés támogatása

Magyarország Kormányának felhívása a Szinergia Egyesület akcióterületén működő nonprofit szervezetek támogatása: a működési területen a térségi együttműködések és öntudat kialakítása, a fiatalok elvándorlásának megállítása, a falvak elnéptelenedésének visszafordítása a hagyományfeltáró, hagyományőrző és hagyományteremtő kezdeményezések támogatása érdekében. Jelen felhívás keretében a helyi támogatási kérelem benyújtására 2019. december 31-ig van lehetőség.

Felhívás