Augusztus 13–17. között Taliándörögdön Népfőiskolai Vándorakadémiát szervez az NMI Művelődési Intézet az „Otthonról haza” (EFOP-1.12.1-17-2017-00022) projekt keretein belül. A program alapvető célkitűzése a népfőiskolák közötti együttműködések erősítése, valamint annak biztosítása, hogy a hazai és külhoni népfőiskolák szervezői, munkatársai által a fellelhető módszerek és jó gyakorlatok bemutatásra, átadásra kerüljenek.

A szakmai programban minden alkalommal az adott térség népfőiskolai és művelődési jó gyakorlatainak bemutatása szerepel, ezúttal lehetőség adódik többek között a taliándörögdi, a halimbai, a kapolcsi, a salföldi és a kiscsőszi jó példák megismerésére.

A plenáris előadások mellett műhelymunkák keretében lesz lehetőség tapasztalatcserére, sőt, az inspiráló munkakörnyezet kedvez a közös projektmunkák elindításának is. A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Komárom, Veszprém megyei, illetve négy határon túli népfőiskolai partnerszervezet részére rendezett képzés során a részvevők bepillanthatnak a hálózat programfejlesztő tevékenységébe.

A projekt keretében a következő években más-más térségben kerülnek megrendezésre hasonló vándorakadémiai programok.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.