Augusztus 10-ig lehet még jelentkezni az NMI Művelődési Intézet támogatott képzéseire, melyek országszerte a szakmai utánpótlás biztosításának szándékával indulnak. Szolnokon és Kaposváron Közművelődési szakember I., Salgótarjánban, Békéscsabán, Budapesten és Pécsett Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzéseken vannak üres helyek.

Az 1997. évi CXL. törvény (Kultv) módosítása minden közösségi színtérben minimum középfokú, minden közművelődési intézményben minimum felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkező munkatárs alkalmazását írja elő. A fenti célokkal összhangban a Művelődési Intézet 2018 júniusától az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának támogatásával a közművelődési szakmai munkakörben elhelyezkedni kívánók számára térítésmentesen igénybe vehető szakmai képzések elvégzésére kínál lehetőséget.

A programban elsősorban a felnőttképzési törvény szerint engedélyezett Közművelődési szakember I. bármely diplomára épülő, valamint Közművelődési és közönségkapcsolati szakember érettségire épülő, szakmai végzettséget nyújtó OKJ képzésekben való részvételre nyílik lehetőség.

Jelentkezni augusztus 10-ig lehet online űrlapon keresztül. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el.

A jelentkezés feltételei:

  • Az 1997. évi CXL. törvény 78/I. § szerinti közművelődési intézmény vagy közösségi színtér, vagy ezek fenntartója delegálhat résztvevőt saját munkatársai közül, vagy olyan személyt, akit később foglalkoztatni kíván.
  • Az 5.000 fő alatti népességszámú településeken foglalkoztatott vagy foglalkoztatni tervezett intézmények, színterek delegálhatnak, nagyobb településről csak akkor fogadunk jelentkezőt, ha maradnak ki helyek.
  • Egy szervezet egy személynek adhat szándéknyilatkozatot a képzésre történő delegáláshoz. A szándéknyilatkozat leadása kizárólag OKJ-s képzésre történő jelentkezés esetében szükséges.
  • A szándéknyilatkozatot adó szervezetek a képzést eredményesen elvégző delegáltjukra továbbfoglalkoztatási/foglalkoztatási szándékot fejeznek ki a szándéknyilatkozat sablon kitöltésével, és annak az első képzési napon történő leadásával.

Információ és jelentkezés

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.