Sokan nem ismerik a magyar közgyűjtemények digitalizált kincseit. A köznevelés és felsőoktatás számára páratlan lehetőség, amikor virtuálisan fellapozható egy kódex, különböző korok térképei rétegenként vetíthetők egymásra, vagy éppen 360 fokos technikával fotózott múzeumi tárgyak közvetlenül elérhetők. 

A köznevelés és a felsőoktatás minden szintjén sokoldalúan használható a felhasználóbarát Hungaricana portál és a rajta keresztül elérhető adatbázisok, gyűjtemények.  A hozzáférés ingyenes és nem kötött regisztrációhoz!  Az én könyvtáram programban fejlesztett mintaprogramok egy részében ajánlott eszközként jelenik meg, mint köznevelést támogató szolgáltatás!

A Hungaricana rendszer célja az NKA által támogatott közgyűjteményi digitalizálások eredményeinek bemutatása, publikálása. A honlap egyrészt információt ad a meghirdetett pályázatokról, közli a pályázati eredményeket, illetve egy publikációs felületet biztosít az elkészült adatbázisoknak. Ezek mellett igyekszik teret adni a jó digitalizálási gyakorlatoknak, újszerű eszközöknek, technológiáknak.

További részletes információk a Hungaricana közgyűjteményi portál honlapján olvashatóak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.