2018. november 10-18. között rendezik meg Nagyszebenben a tizenharmadik Ars HUNGARICA kulturális fesztivált.

A hagyományokat ápoló, identitást megőrző és kulturális kikapcsolódást kínáló nagyszebeni fesztivál első napján Gálaműsort szervez a HÍD Egyesület ‒ Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ. A Thalia Filharmóniában megtartott ünnepi esemény 17.00 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. Fellép Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa, a budapesti Vasútas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió előadásában az ikonikus Godspell musicalt kínálja a nagyközönségnek, az előadások közötti szünetben pedig magyar termékeket lehet megkóstolni.

Az ünnepi eseményen a magyarországi Területi Művelődési Intézmények Egyesület (TEMI) és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnökei, Kenese Szilvia illetve dr. Széman Péter aláírják a két intézmény partnerségi kapcsolatának hivatalosított megállapodását. A nagyszebeni magyar kulturális fesztivál kilenc napig több mint harminc eseményre várja az érdeklődőket különböző helyszíneken. 2019-ben a város és térsége az Európa Gasztronómiai Régió címet fogja viselni és ennek jegyében a legfontosabb fesztiválok kulináris kínálattal készülnek. Az Ars HUNGARICA fesztiválon magyar termék- és termelők, manufaktúrák és nemzetközileg díjazott ínyencségeket mutatnak be.

A térség közkedvelt magyar fesztiválja a Nagyszebeni Polgármesteri Hivatal, Szeben Megye Tanácsának, a Bethlen Gábor Alap Zrt. és más társszervezetek támogatását élvezi.