Idén is örömmel csatlakozunk a Baptista Szeretetszolgálat cipős dobozos akciójához, és erre buzdítunk minden jó szándékú adakozót! Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amivel örömet szerezhetünk egy-egy rászoruló gyermeknek.

Az ajándékokat a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba várjuk december 14-ig, az Igazgatási épület portáján adhatók le a csomagok.

Mentorirodáink is bekapcsolódnak a gyűjtésbe, az alábbi helyszíneken és időpontban várják az ajándékokat.

A doboz tartalmazhat:

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet),
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt),
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Amit semmiképp ne tegyünk bele a dobozba:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, PC-s játékot
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

A csomagokat igyekszünk igazságosan, korcsoportnak megfelelően összeállítani, szépen becsomagolni és úgy eljuttatni a Baptista Szeretetszolgálat valamely gyűjtőpontjára. Ezért kérjük, hogy az ajándékokat tartalmazó dobozokat ne csomagolják be!

Üres cipős dobozoknak, maradék csomagolópapíroknak is örülünk, hiszen ezek segítséget jelentenek nekünk a csomagolás során.

Az összegyűjtött cipős doboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntes hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Szeretettel várjuk a felajánlásokat!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.